"Zašto baš taj font?" Tina Šepetavc, 11.10.2006.
"Zašto baš taj font?" Tina Šepetavc, 11.10.2006.
A+ A-

Pitanja kao što su: "zašto tekst?", "što je uvjetovano odabirom baš tog fonta?", "što je oblikovalo sentibilitet kao dio identiteta određene jedinke društva?" možemo spojiti u jedno: "Tko su ti ljudi?"
Proces istraživanja života autora koji će gostovati na Reviji malih književnosti u Booksi rezultirao je kapsulom u obliku audio-vizualnog ambijenta stvorenog na temelju osobnih priča autora, motivacija za baš takav tekst, fragmenata tekstova, njihovih recitala, njihovih portreta (fotografija), najdražih predmeta ...

Tina Šepetavc rođena je 1979. godine u Kranju. Apsolventica je tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. Kroz svoj studij dizajna tekstila i odjeće svoja rješenja i inspiracije za nove odjevne predmete temelji na istraživanju potreba pojedinca ili određene sredine u njihovim sociološkim te kulturnim okvirima.
Background autora i njihova književna djela proučava na isti način kao odjeću, dakle kao način komuniciranja pojedinca i okoline iz koje je proizašao te one u kojoj danas funkcionira. Izložba propituje međusobni odnos društva i pojedinca, te njihove identitete koji se međusobno isprepliću. Društvena situacija u kojoj se pojedinac nalazi oblikovala je njegovu osobnost, a ona se manifestira kroz njegov rad, te se tako oblikuje vlastiti senzibilitet prema određenim temama u društvu.

Izražajno sredstvo pisaca su slova, riječi i rečenice u obliku tekstova. Njihov "rukopis" prepoznatljiv je u njihovoj tematici, stilu, ali i u prvom slovu koje se pojavi na bijelom papiru. Odabir fonta čini se praznim kao nevini i nesvjesni čin, no on je dio osobnog identiteta te dio otvorene komunikacije jednako kao svaka odabrana riječ teksta. Kad čitamo neki tekst stvaramo svoju sliku priče, a kad upoznamo i autora, ona dobiva osobniju dimenziju.

Izložba Tine Šepetavc ostaje otvorena do 22.10.2006.

POVRATAK NA VRH STRANICE