Ponedjeljak
12.11.2018.

Muškarci bez žena
A+ A-
U sedam pripovijedaka Haruki Murakami proniče u živote muškaraca koji se, svaki na svoj način, stjecajem okolnosti nose sa samoćom. U zbirci prožetoj patosom i istim trpkim humorom koji je zaštitni znak autorovoga cjelokupnog opusa, Murakami nam je dao još jedno klasično djelo suvremene književnosti.
 
Haruki Murakami rođen je u Kjotu 1949., a danas živi u blizini ­Tokija. Autor je niza romana među kojima se ističu veliki japanski best­seler Norveška šuma, svjetska uspje­š­nica Kafka na žalu te opsežni Ljetopis Ptice Navijalice. Murakami je također autor publicističke knjige Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha, a pripovijetke su mu objedinjene u zbirkama Slon nestaje, Nakon potresa i Slijepa vrba, usnula žena. Novija su mu djela memoarska proza O čemu govorim kada govorim o trčanju, trilogija 1Q84 te roman Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući Jeruzalemsku nagradu i Nagradu Franz Kafka. Djela su mu prevedena na četrdeset jezika.

S japanskoga preveo Vojo Šindolić.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!