Petak
11.11.2011.

Ulica neriješenih zagonetki
A+ A-

Ovaj je roman teško žanrovski klasificirati jer je istodobno riječ o obiteljskoj, ljubavnoj, psihološkoj i, uvjetno rečeno, fantastičnoj prozi. Zapravo, Ulica neriješenih zagonetki su priče o svakodnevnici koje povezuje lajtmotiv tragične automobilske nesreće kao vrhunca tragedije jedne nesretne obitelji koja nije znala, a ni imala snage život usmjeriti prema ljubavi i sreći. Roman je to o raspadu jednog braka i odnosima koji su ga uzrokovali i koji će uslijediti nakon njega, ali i o tome kako djeca doživljavaju  činjenicu da više 'krevet ne miriše i na more i na livadu', tj. 'da je tata otišao privremeno dok se mama ne ohladi'. U tom trenutku, dakle kad je brak glavnih likova Tajane i Filipa okončan, započinje radnja Ulice neriješenih zagonetki, romana kojemu su tuga i bol glavne odrednice.

Autorica Željka Kovačević Andrijanić vješto gradi fabulu kroz pet priča o istom događaju koje su ispričane kroz perspektive pet likova povezanih obiteljskim i prijateljskim, a prvenstveno ljubavnim vezama - Filipa, Maje, Tajane, Gordane i Romana. Zadnja priča-perspektiva, ona Romanova, iznenađuje, neočekivana je, a njome autorica daje potpuno razrješenje priča koje su joj prethodile.

Ivana Pandžić, prof.

(preuzeto s venerus-rijeka.bloger.hr)

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!