KRITIKA 60: Nenad Rizvanović

Priča je koncipirana, kako na klapni stoji, na 'ambiciozan način', ali ta ambicioznost zahteva kudikamo više prostora nego 136 stranica koliko roman sadrži.

KRITIKA 59: Nemanja Mitrović

Svaki filolog pri čitanju ovog džumbusa mora dobiti blaži slom živaca, a autoru bi iz milosrđa valjalo pokloniti kakav dobar etimološki rječnik.

KRITIKA 58: Mirjana Ðurđević

Knjiga 'Kaja, Beograd i dobri Amerikanac' je primarno nežna i duhovita retro-utopija o Beogradu kakav nikada nije postojao.

KRITIKA 57: Miljenko Jergović

Iako se ne vidi na prvi pogled, i novi roman Miljenka Jergovića poput prethodnog 'Srda pjeva u sumrak na Duhove' pripada tipu romana intrige.

KRITIKA 56: Jasmin Imamović

'Molim te, zapiši' iznosi na vidjelo način na koji suvremenost preispisuje i kreira prošlost ne bi li u njoj pronašla odgovor i iskupljenje za vlastite postupke.

KRITIKA 55: Zoran Pilić

Snaga poruke izgubila se u nepotrebnom komplikovanju kraja romana koji je pokušao da mu udahne određen intelektualizam koji nije inherentan Pilićevom narativu.

KRITIKA 54: Rade Jarak

'Crna svila' napisana je iscizeliranim stilom i sjajnim rečeničnim ritmom, s nekoliko upečatljivih završetaka i uobičajeno dobrim okom za detalj.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.