Petak
03.11.2017.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Ponedjeljak, 06.11.2017 u 09:00 - Subota, 11.11.2017 u 20:00 @ razne lokacije
A+ A-

Festival PAZI, KNJIGA! održava se od 2003. godine pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Svake jeseni u Zagrebu u suradnji s gradskim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama, osnovnim i srednjim školama organizator festivala, udruga pisaca i ilustratora KNJIGA U CENTRU, organizira festival knjige i književnosti na kojem okupljenoj publici, pretežno djeci i mladima, predstavlja recentnu književnost iz Hrvatske i svijeta kao i gostujuće autore.

Svake godine na festivalu se preko svojih djela i osobno, predstavi tridesetak autora, održi se jednako toliki broj festivalskih događanja (književnih tribina, književnih susreta, književnih radionica, izložbi, likovnih radionica) kojima prisustvuje između 2000 i 3000 posjetitelja. Uz Zagreb, kao epicentar festivalskih zbivanja, dio programa se održava i u drugim gradovima Hrvatske (dosad je festival posjetio Bjelovar, Krapinu, Karlovac, Belišće, Sisak, Ivanić Grad, Osijek) te u inozemstvu (Sarajevo, Beograd, Pančevo, Istanbul, Berlin).

Cilj festivala PAZI, KNJIGA! jest promocija knjige i književnosti, te općenito umjetnosti koja na bilo koji način ima veze s pisanom riječju (ilustracija, gluma, ulični performans), kod široke publike, s posebnim naglaskom na interakciju umjetnika s jedne strane i djece i mladih, s druge.

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će predstavljene knjige pristigle na natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI a proglašenje dobitnika nagrade bit će zadnjeg dana festivala u subotu 11.11. u 20h na pozornici paviljona 6. Zagrebačkog Velesajma (Interliber). Tom prigodom bit će posthumno dodijeljena i nagrada OVCA U KUTIJI Zvonimiru Balogu za doprinos i popularizaciju hrvatske slikovnice. Nagradu će primiti njegova supruga, književnica Ljubica Balog.

Program Festivala možete pogledati ovdje.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.