Ponedjeljak
02.07.2018.

Lekcije: Vida Guzmić

Četvrtak, 05.07.2018 u 20:00 @ CeKaPe - Centar za kreativno pisanje
A+ A-

Na drugim Lekcijama gostovat će vizualna umjetnica Vida Guzmić koja će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća. Autorica će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća. Primjeri iz vizualne poezije, sound i video umjetnosti funkcioniraju kao ispitivanja unutar jezičnih normi, pisanih riječi, artikulacije, kao i granica umjetničkih formi. Otkrivanje potencijala jezika kao medija, kroz dekonstrukciju jezičnih pravila, otvara mogućnosti eksperimentalnih praksi kao i kritiku postojećih formi u umjetničkim i širim društvenim kontekstima.

Vida Guzmić je magistrirala na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi mediji. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Finale!, Galerija Galženica, 31. Salon mladih, HDLU, THTnagrada, MSU…) i vodi radionice (Percepcije i bilješke prostora, projekt Tamnosvijetla tvar, MM centar, Cut­out poezija, projekt Austerity, nužno zlo i trik, Pogon). Članica je kolektiva Prostor je Taktika unutar kojeg redovito organizira radionice i izložbe, te razvija vlastite projekte. Članica je Pangolina od 2013. Kroz medij videa, animacije, teksta, slike preuzima i/ili oblikuje narative vođene osobnim iskustvom, tuđim ili bliskim. Putem bilježenja rutina, inspiriranih umjetničkim ili neumjetničkim, u kontekstu svakodnevice, propituje ograničenja individualnih, intimnih stanja i djelovanja unutar konstruiranih pojedinačnih i kolektivnih identiteta.

Lekcije su novi program Centra za kreativno pisanje koji ugošćava relevantne književnike, teoretičare, profesore, kulturnjake, aktiviste, humaniste.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!