Ponedjeljak
01.10.2018.

Motor mijene: "Sanjari" Gilbert Adair

Utorak, 16.10.2018 u 18:00 @ Booksa
Extra_large_adair1
Motor mijene: "Sanjari" Gilbert Adair
A+ A-

"Moja djeca vjeruju - baš kao što sam i ja u njihovim godinama vjerovao, n'est-ce pas? - da stanje - stanje - kako bih ga mogao nazvati? - stanje buntovnog previranja u kojem oni žive predstavlja stvarnu i ozbiljnu prijetnju silama moći. Oni vjeruju da njihovi štrajkovi i demonstracije i mirni prosvjedi - vi ih zovete 'sit-ins', zar ne? - imaju snagu ne samo provokacije, već u konačnici i promjene društva. Ono što oni ne mogu shvatiti jest da naše društvo stvarno treba te rušilačke faktore koji mu naizgled najviše prijete. Potrebni su mu kao što monopolistu treba konkurent - kako bi sakrio činjenicu da je zaista monopolist. I tako se događa da su oni koji prosvjeduju i oni protiv kojih se prosvjeduje zapravo čvrsto povezani - i čine taj transcendentalan, nadnaravan sklad..."

Knjigu Sanjari škotskog autora Gilberta Adaira možete nabaviti u Knjižnicama Grada Zagreba, a za više informacija o ovom čitateljskom klubu kliknite ovdje.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!