Utorak
31.01.2017.

Odvalimo se poezijom - ususret Goranovu proljeću

Petak, 03.02.2017 u 19:00 @ Botaničar
A+ A-

Na tribini gostuju dobitnici Gorana za mlade pjesnike - Branko Čegec, Miroslav Kirin, Mateja Jurčević, Alen Galović i Stipe Odak.
O pisanju, poeziji i iskustvu Gorana s autorima razgovara pjesnikinja Sanja Baković. Uz autorsko čitanje, s nama su i glumci Matija Major i Tana Mažuranić koji će čitati poeziju ostalih Goranovaca.

Odvalimo se poezijom spontani je projekt izrastao iz istraživanja i uživanja u poeziji najrazličitijih autora i poetika, kojeg je na svojem Facebook profilu započela Sanja Baković 2015. godine. Projekt je postao dijelom web stranice Centra za kreativno pisanje, a u 2016. započeli smo s organiziranjem tematskih poetskih tribina na kojima Baković ugošćuje domaće pjesnike i pjesnikinje.

Branko Čegec, pjesnik, pisac, urednik, izdavač, dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike 1980. godine za rukopis Eros-Europa-Arafat. Od 1999. godine do 2007. godine bio je predsjednik Odbora pjesničke manifestacije Goranovo proljeće. Objavio sedam knjiga poezije. Goranov vijenac za ukupan prinos hrvatskoj suvremenoj poeziji dobio je 2013. godine, te Kiklopa za knjigu Pun mjesec u Istanbulu 2012. godine.

Miroslav Kirin, pjesnik, književnik i prevoditelj, dobitnik Gorana za mlade pjesnike 1989. godine za rukopis Od nje do vječnosti. Objavio je ukupno šest zbirka poezije i autobiografsku proznu knjigu Album za koju 2001. godine osvaja nagradu Jutarnjeg lista.

Mateja Jurčević je studentica komparativne književnosti i kroatistike, pjesnikinja, 2016. godine za rukopis Paranoja dobila nagradu Goran za mlade pjesnike.

Alen Galović, pjesnik, novinar i urednik, Gorana za mlade pjesnike dobio je 1994. godine za zbirku pjesama Malo tijelo jutra.

Stipe Odak pjesnik, pisac, diplomirao teologiju, sociologiju, komparativnu književnost. Gorana za mlade pjesnike osvojio 2013. godine za rukopis Trobojno bijelo. Nakon toga, 2015. godine objavio je knjigu poezije Svjetlopisi za koju je dobio nagradu Tea Benčić Rimay.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu. Hvala što prihvaćate kolačiće i pomažete portalu!