Page arrow

All stars Mediterana

Large mediterraneo Foto: Olivier Bruchez / Wikipedia
Ponedjeljak
16.04.2018.
Od 9. do 13. svibnja u Splitu se održava Mediteranski festival knjiga.
Festival čine promocije, panel diskusije, radionice, književne večeri i druženja, a vežu se uz šest programskih linija: Bellatristika (predstavljanje beletristike), Mudri libri (predstavljanje publicistike), Mediteranski brevijar (panel diskusije na temu Mediterana), Med i teran (predstavljanje poezije), Kolibrić (dječji program) i Mare Nostrum (inozemni program).
Od stranih gostiju, osim norveške književne zvijezde Joa Nesbøa koji gostuje u petak, 11. svibnja od 10 do 12 sati, na festival dolazi američki kontrakulturni pjesnik Charles Potts (SAD). Od snaga 's ovih prostora' izdvajaju se crogorski pisac Ognjen Spahić (predstavlja roman Calypso), Tanja Mravak (koja nastupa u storytelling programu), Olja Savičević Ivančević (s ilustratorom Svjetlanom Junakovićem predstavlja slikovnicu Šporki Špiro i Neposlušna Tonka), Damir Pilić (predstavlja knjigu Kao da je sve normalno) i razni drugi. 
Na festivalu prvi put nastupaju i Booksine snage: urednici Miljenka Buljević i Luka Ostojić predstavit će antologiju levantske književnosti Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju koju je Booksa objavila u okviru lanjske Revije malih književnosti.
Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisi, a na panelima će se raspravljati i o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim temama. Cijeli program nalazi se na stranici festivala.
Organizator festivala je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Grada Splita.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu