Page arrow

Bücher frei zwei!

Large beach
Srijeda
03.07.2013.

Prošle godine uoči turističke sezone objavljeno je pet prijevoda domaćih autora za strane turiste. Podsjetimo, iza tog projekta stoji V.B.Z., a objavljeni su Krleža, Drakulić, Ferić i Perišić (o tome se možete podsjetiti ovdje).

Ove godine kreće drugo kolo istog projekta. Naime, u biblioteci Hrvatski pisci na stranim jezicima izlazi pet novih knjiga. To su Kako smo preživjeli komunizam i pritom se smijali (Slavenka Drakulić), 13 priča o ljubavi, za ljubav i protiv ljubavi, a 14. dolazi u EU poštom (Branislav Glumac), Dvorac u Romagni (Igor Štiks), Između progonstva i egzila (Predrag Matvejević) te Anđeo u ofsajdu (Zoran Ferić). Glumčeva i Ferićeva knjiga izlaze na njemačkom jeziku, a ostale na engleskom.
Promocija biblioteke održat će se 5. srpnja u podne u novoj zagrebačkoj knjižari VBZ Fadil Hadžić
izvor: Večernji list
foto: Elizabeth
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 2001 30.05.2010.

KRITIKA 76: Slavenka Drakulić

Premda sadrže ulomke u kojima se vidi oštrina autoričinog uma i premda su mjestimice prožete ironijom i cinizmom, 'Basne' u osnovi ne dosežu dalje od trač-novine.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu