Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Blokiran Algoritam Mozaik knjiga

Large knjizara Foto: Jorge / Flickr
Srijeda
10.05.2017.
Kako navodi portal Moderna vremena, knjižarskom lancu Algoritam Mozaik knjiga blokiran je račun, što dovodi u pitanje rad tridesetak knjižara. 
Time je, osim same firme i njenih zaposlenika, ugrožen i rad svih ostalih izdavača koji su preko tih knjižara prodavali knjige, kao i status svih vjerovnika koji neće moći naplatiti potraživanja. 
Ugrožen je i sustav distribucije knjiga i tiskovina čitateljima, koji je i ovako bio neadekvatan, a koji je pod udarom zbog neizvjesne sudbine Tisak Multimedije

O nevoljama velikih izdavača i knjižara Neven Svilar pisao je za Booksu još 2015. godine: "Algoritmova predstečajna nagodba, kao i dugogodišnja agonija Profila, samo su pokazatelji shizofrenog stanja hrvatskog izdavaštva. Ovaj scenarij nije bilo uopće teško zamisliti, štoviše, tako nešto već godinama potiho najavljuju mali izdavači koji su cijelo vrijeme u pat poziciji, te zbog vlastitog opstanka nisu u mogućnosti pokrenuti bilo kakve promjene."

Uskoro možemo očekivati nove vijesti o budućnosti konkretnih knjižara (i knjižara uopće).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu