Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Centar Miroslav Krleža

Large krleza Osijek (Foto: Flammard / Wikipedia)
Ponedjeljak
01.01.2018.
U petak 29. prosinca u Zagrebu je otvoren Centar Miroslav Krleža
Centar je proizašao iz Festivala Miroslava Krleže, a cilj mu je postaviti temelj i okvir za djelovanje, susret i razvoj ideja i programa vezanih uz opus Miroslava Krleže. Zasad se Centar nalazi na privremenoj adresi u privatnom stanu u Lovćenskoj ulici. 
Program Centra neće svoje djelovanje svoditi na komemorativno-prigodničarski okvir, već je, riječima autora koncepta i glumca Gorana Matovića, cilj "putem dramaturški osviještenog postupka ukazati na polemičnu vrijednost sjećanja u kojoj je glavni lik obnovljenih dijaloga na hrvatskoj kulturnoj sceni – živi duh Miroslava Krleže kao kanonskoga pisca koji je čitan, ali nepročitan, prihvaćen, ali ne usvojen, usvojen, ali ne posvojen." 
U planu Centra su Festival Miroslav Krleža, razvoj multimedijskih i interdisciplinarnih događanja, književne, kazališne i filmske radionice, koprodukcijski programi i brojne druge djelatnosti.
Uz Centar, namjera je otvoriti i web stranicu Krleža.hr kao platformu za Krležin virtualni centar, što je prvi programski cilj Centra. Predviđena je i suradnja s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom na digitalizaciji Krležinih djela.
Nositelj projekta je umjetnička organizacija Teatar poezije, a partneri Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Ministarstvo kulture.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu