Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Dani Mirka Kovača u Rovinju

Large a4 letak dani mirka kovaca may
Srijeda
23.09.2015.
Drugi Dani Mirka Kovača održat će se u Rovinju od 1. do 4. listopada 2015. u organizaciji Udruge Mirko Kovač i suorganizaciji Pučkoga otvorenog učilišta Grada Rovinja-Rovigno, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u Rovinju. 
Cilj Dana Mirka Kovača jest okupiti vodeće intelektualce iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te na osnovi intelektualne, književne i moralne ostavštine Mirka Kovača, jednog od najvažnijih pisaca druge polovine dvadesetoga i početka dvadeset prvoga stoljeća, raspravljati o suvremenim temama upravo iz ideja koje proizlaze iz njegova rada. Ovi Dani tako su posvećeni odnosu politike i književnosti te će se na četiri okrugla stola raspravljati o važnim i aktualnim temama, od kojih je u svjetlu izbjegličke krize posebno zanimljiva ona o egzilu. 
Otvaranje Dana Mirka Kovača bit će u MMC-u Rovinj, a Predrag Lucić i Boris Dežulović tom će prilikom izvesti Melodije rulje i elite.

Ustanovljena je i Nagrada Mirko Kovač, koja će se ove godine prvi put dodijeliti u četiri kategorije: za najbolji roman, najbolju knjigu eseja, najbolju knjigu mladoga autora i najbolji scenarij po snimljenom filmu.

Ovogodišnji su dobitnici Nagrade:

Oto Horvat za roman Sabo je stao
Svetlana Slapšak za knjigu eseja Leteći pilav
Dragan Markovina za knjigu mladoga autora Između crvenog i crnog
Vuk Ršumović za scenarij za film Ničije dete.

Nagrada u svakoj kategoriji iznosi 5000 eura, a svečanom dodjelom nagrade u Kinu Gandusio bit će i zatvoreni Dani Mirka Kovača

info: Fraktura

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu