Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Danilo Kiš u Istri

Large pula Pula, 1982. (Foto: Stephen Rees / Flickr)
Srijeda
06.04.2016.
Tradicionalni Festival srpske kulture u Istri održava se od 7. do 10. travnja, a ove je godine posvećen srpskom piscu Danilu Kišu.
Gosti programa bit će poznati slikari, umjetnici i autori, poput glumca i redatelja Mime Karadžića, glumca Nikole Đurička, književnice Sanje Domazet te glazbenika Aleksandra Šarčevića.
Festival srpske kulture u Istri bit će otvoren danas u pulskome Srpskom kulturnom centru u Istri međunarodnom likovnom kolonijom pod nazivom Sjećanje na Danila Kiša skupine autora. Istodobno će biti otvorena i grupna izložba slika akademskih slikarica Irene Ferk, Teodore Balabanović, Svetlane Krstić i Ivane Vukajlović-Simić.

Osim toga, Sanja Domazet održat će predavanje Danilo Kiš, čovek koga je boleo život, a najavljeni su i i dramski prikaz Život i djelo Danila Kiša te nastup KUD-a "Sv. Nikola" - pjevačke etno grupe Prosvjeta Pododbor Rijeka.
U sklopu festivala, koji traje do nedjelje, predstavit će se knjiga Sanje Domazet Gradovi, održat će se pretpremijera igranog filma - komedije Gorčilo i izvesti kazališna predstava Ubiti Zorana Đinđića u produkciji SKC iz Novoga Sada.
Festival srpske kulture u Istri nastavit će se u sklopu Festivala dječje knjige "Monte Librić", kada će biti predstavljena knjiga Jasminke Petrović Leto kada sam naučila da letim.

***

izvor: Hina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu