Page arrow

Darko Cvijetić dobitnik Kočićevog pera

Large 600px darko cvijetic Foto: UltimaTula.
Nedjelja
03.11.2019.

Žiri, koji su činili književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, donio je jednoglasnu odluku da književna nagrada Kočićevo pero pripadne Darku Cvijetiću.

Nagrada se dodjeljuje za "visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi".

Šindlerov lift knjiga je o prošlome našem ratu. Ustvari, to je knjiga o svakome našem dosadašnjem ratu. Knjiga o jednom neboderu, u nevelikom gradu nakraj Bosne, i o ljudima koji su u tom neboderu odigrali ulogu manjine. Šindlerov lift knjiga je o ratu koji se devedesetih u Bosni vodio protiv manjine, u Bosni i Hercegovini, u Hrvatskoj, na Kosovu, posvuda gdje se ratovalo i gdje su se formirale i konfigurirale većine. Šindlerov lift je takođe knjiga o porazu svake ljudskosti, ali i o tome da su papir i olovka jedino sredstvo koje čovjeku preostaje u trenucima poraza. Šindlerov lift knjiga je o porazu u ratu. Ko je pročita dobro će znati imena pobjednika i imena poraženih", navodi u priopćenju za medije Miljenko Jergović.

Nagrada Kočićevo pero za jesen 2019. godine bit će uručena Darku Cvijetiću na ovogodišnjem Interliberu.

Foto: UltimaTula.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu