Srijeda
22.06.2016.

David Grossman u Zagrebu
Extra_large_grossman_msu
Grossman u Muzeju suvremene umjetnosti (Foto: Fraktura)
A+ A-
U Booksi je danas u 11:00 održana press konferencija u povodu dolaska Davida Grossmana u Zagreb. Na konferenciji su sudjelovali Grossman te Frakturini urednici Seid Serdarević Roman Simić.
 
Serdarević je naveo da je Grossman jedan od najistaknutijih izraelskih pisaca. Osim po pisanju, poznat je i kao mirovni aktivist, pogotovo u pitanju sukoba Izraela i Palestine. Dobio je brojne nagrade za niz romana, a na hrvatskom je u izdanju Frakture upravo objavljen njegov slavni roman Do kraja zemlje
 
Grossman je na konferenciji sa Simićem razgovarao o ovom romanu. Radnja prati Izraelku koja odlazi na hodočašće kako bi izbjegla čuti vijest o smrti svog sina. Grossman je govorio o razlozima što je glavni lik romana žena, o muškoj dominaciji u nacionalnoj i vojnoj politici, o tiraniji rata, pritiscima roditeljstva, tenziji između obitelji i vojske, bolesnom odnosu između Izraela i Palestine, svom učešću u Prvom libanonskom ratu,i brojnim drugim pitanjima koje ovaj roman otvara.

Sa Serdarevićem je Grossman razgovarao o svojim književnim uzorima, s naglaskom na Franzu Kafki čija djela "nijedan pisac ne može propustiti" i židovskom piscu Sholemu Aleichemu.

Grossman je sinoć gostovao na Frakturinoj tribini Razotkrivanje u Muzeju suvremene umjetnosti. Danas u 19:00 gostuje u Booksi, u programu Piščev dnevnik, a s njim će razgovarati srpsko-kanadski pisac David Albahari

 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.