Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Digitalna Zagorka

Large mjz Marija Jurić Zagorka (Foto: Norbert Eder / Flickr )
Četvrtak
06.07.2017.
Hrvatska novinarka i književnica Marija Jurić Zagorka osoba je od iznimne važnosti za žensku povijest prve polovice 20. stoljeća, ali i za razvoj novinarske profesije.

U suradnji Centra za ženske studije s Hrvatskim novinarskim društvom, u okviru projekta Digitalizacija odabrane građe Marije Jurić Zagorke, stvorena je digitalna zbirka osobnih dokumenata i korespondencije Marije Jurić Zagorke, zapisnika Hrvatskog novinarskog društva i Zakonske odredbe o novinarima i novinarskom radu, s naglaskom na njezin angažman u polju socijalnih i radnih prava novinara/ki za koje se zalagala kao jedna od suosnivačica Hrvatskog novinarskog društva. 
Digitaliziranjem zaštićene građe omogućit će se uspješan nastavak niza istraživačkih i obrazovnih aktivnosti.
Digitalizirano i obrađeno digitalizirano gradivo (uz uvod i popis dokumenata i zapisnika na hrvatskom i engleskom jeziku) nalazi se na mrežnoj stranici Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.
Stručnu pomoć u projektu pružili su i Multimedijalni institut (Klub MaMa) i udruga Documenta. Projekt je financiran uz potporu Ministarstva kulture.
Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage zagorka 20.05.2015.

Junakinje u proturječnom položaju

Na Zagreb Book Festivalu održana je tribina na temu 'Marija Jurić Zagorka – vrednovanje žena u kriminalističkom žanru'.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu