Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Finalisti tportala

Large roman tportal.hr
Četvrtak
01.10.2015.
Tportal je objavio popis pet finalista ovogodišnjeg 8. natječaja za najbolji roman izdan u 2014. godini u Hrvatskoj. Finalisti su:

Milena BeniniSvećenica Mjeseca (Zagrebačka naklada)

Zoran MalkočRoki Raketa (Profil)

Želimir PerišMima i kvadratura duga (Algoritam i 24sata)

Ivica PrtenjačaBrdo (V.B.Z.)

- Igor RajkiPuteni nametnik (Durieux)

Po prvi puta u finale tportalove nagrade za roman godine ušao je fantasy roman (riječ je o romanu Mirele Benini). Hoće li nagradu dobiti možda debitantski roman Želimira Periša ili VBZ-ovom nagradom ovjenčano djelo Ivice Prtenjače? Dobre šanse imaju i Zoran Malkoč (čiji roman žiri hvali jer "crnohumorno i kritički secira brojne nam društvene, književne, političke i ine patologije") i roman Igora Rajkija (čija jezična razina po žiriju "nije sporedan rezultat autorevog rada, nego bunt protiv epohe intelektualnog i jezičnog zaglupljivanja").

Tročlani žiri (u sastavu: Miroslav Mićanović, Kristian Novak, Jadranka Pintarić) u listopadu će odlučiti kome ide nagrada. Književna nagrada roman@tportal bit će dodijeljena 27.10. u dvorani Müller kina Europa. Do tada na tportalu čitajte intervjue s piscima koji se natječu za glavnu nagradu od 50 tisuća kuna. Ostali finalisti dobit će utješnu nagradu - tablet iPad. Integralne recenzije žirija bit će objavljene u ponedjeljak na tportalu. 

Tportal je pokrenuo književnu nagradu za hrvatski roman 2008. s ciljem vrednovanja autorskog rada. Ujedno je to prvi književni natječaj u Hrvatskoj na kojem se bira najbolji domaći roman. Lani je najboljim proglašen roman Kristiana Novaka Črna mati zemla, a prethodni su dobitnici i Tahir Mujičić (Budi Hamlet, pane Hamlete), Ivica Đikić (Sanjao sam slonove), Olja Savičević Ivančević (Adio kauboju) i drugi.

info: tportal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu