Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Galovićeva jesen

Large jesen Foto: Beruk / Flickr
Utorak
17.10.2017.
Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen ove će se godine održati od 26. do 28. listopada u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Na festivalu će gostovati autori Peter Semolič (Slovenija), Kees van Meel (Nizozemska), Ján Gavura (Slovačka), Andrej Hočevar (Slovenija), Delimir Rešicki, Branka Primorac, Siniša Matasović, Maja Kušenić Gjerek i Tomislav Šovagović, a kroz tri dana održat će se programi za sve uzraste: Galović za velike i male na kojima će se autori predstaviti u nizu osnovnih i srednjih škola, čitanje na 'G' točkama, kulinarsko-književni program Od srca srcu – GaLOVEić na kojemu će se pripremati jela nacionalnih kuhinja gostujućih autora, S Galovićem doma, susreti s domaćim i stranim autorima.

Od književnih susreta u osnovnim i srednjim školama, čitanja, kulinarskog programa, predstave, dodjela nagrada – zaljubljenici u književnost moći će slojevito uživati u pisanoj riječi te ponovno kroz manifestaciju odati počast velikom književniku Franu Galoviću

I ove godine za dobitnika Nagrade Fran Galović između deset odabranih finalista mogli su glasovati i čitatelji u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju, a njihov glas otišao je romanu Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka. Za koga je glasao žiri, saznat ćemo na festivalu.
Uz književne susrete, održat će se i predstava Pred smrt kazališta iz Virovitice koje će gostovati u koprivničkoj dvorani Domoljub. Riječ se o predstavi redatelja Damira Ferenčine, prema drami Frana Galovića. Predstava je besplatna zahvaljujući Gradu Koprivnici i Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica.
I ove godine završni okvir manifestacije su dodjela Nagrada 'Fran Galović' i 'Mali Galović' koja će se održati u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' u Koprivnici s početkom u 19:00 sati.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu