Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Goran Stefanovski (1952 - 2018)

Large goran stefanovski Foto: Sa(n)jam knjige u Istri
Utorak
27.11.2018.
Nakon kratke i teške bolesti u 66. godini preminuo je makedonski pisac Goran Stefanovski.

Goran Stefanovski jedan je od najplodnijih i najpoznatijih makedonskih dramskih autora, autor preko 30 drama od kojih su najpoznatije Divlje meso, Tetovirane duše, Let u mjestu i Duplo dno. Rođen je 1952. u Bitoli. Diplomirao je književnost i anglistiku u Skoplju, a dramaturgiju u Beogradu. Karijeru je počeo na televiziji, bio je asistent na Filološkom fakultetu u Skoplju, profesor drame u dramskom kazalištu u Skoplju, član makedonskog PEN-a, a od 2004. član Akademije.
Djela su mu prevedena na više jezika i objavljivana u više zemalja. Krajem devedesetih godina preselio je u Englesku gdje je predavao na londonskom sveučilištu.
Stefanovski je trebao doći u Pulu na Sa(n)jam knjige u Istri kako bi predstavio knjigu Odisej i druge drame (Hrvatska sveučilišna naklada, 2018.) u sklopu sajamskog programa Makedonija čita. Nažalost, umjesto njegova gostovanja u petak 30.11. u 19:00 na sajmu će se održati razgovor o Goranu Stefanovskom i njegovom značaju za makedonski, južnoslavenski i europski teatar. Sudjelovat će njegov bliski suradnik, režiser Dino Mustafić, glumica Mirjana Karanović, koordinator za kulturu u kabinetu makedonskog premijera Robert Alagjozovski i drugi.

info: tportal, Sa(n)jam knjige u Istri

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu