Page arrow

Greatest shit

Large dezulovic i lucic Boris Dežulović i Predrag Lucić u elementu [Foto: Sa(n)jam Knjige u Puli]
Utorak
09.01.2018.
Sa žaljenjem smo primili i dijelimo vijest da je umro Predrag Lucić, splitski novinar, književnik, satiričar, performer, redatelj, suosnivač Feral Tribunea i Booksin prijatelj. 

Lucić je napravio toliko toga u svojoj karijeri, a opet ne uspijevamo biografskim crticama i sažetim riječima objasniti tko je sve bio i koliko nam je značio. 
Svi ćemo ga pamtiti kao legendarnog Feralovog satiričara (u kolektivu VIVA LUDEŽ kojeg su uz njega činili Viktor Ivančić i Boris Dežulović) i kolumnista Novog lista. Vrtit ćemo snimke kabarea Melodije Bljeska i Oluje koji je deset godina izvodio u duetu s Dežulovićem. Svakako ćemo pamtiti i njegov književni rad: pokrenuo je Feralovu odličnu biblioteku i objavio niz pjesničkih knjiga među kojima se izdvajaju Haiku haiku jebem ti maiku (2003.), Ljubavnici iz Verone (2007.), Sun Tzu na prozorčiću (2009.) i Gusle u magli (2013.) Pamtit ćemo ga na razne načine, ali uvijek sa smijehom.
Ostaju nam Lucićevi tekstovi, besmrtne fore, strastveni kritički angažman i feralovski smijeh slobode, no njegova ljudska i prijateljska pojava uvijek će nam nedostajati. Vijest o njegovoj smrti spada među greatest shits ovog neveselog desetljeća i nerado se opraštamo od prijatelja.


Marinko Čulić, Predrag Lucić i Viktor Ivančić u Booksi 2010.

Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage lucic 1 14.01.2018.

U tunelu usred mraka

Predrag Lucić bavio se crnim političkim temama kojima se nitko nije htio baviti, ali tako da smo ga svi htjeli čitati.

Piše: Luka Ostojić

Kritike
Homepage 1869 14.02.2010.

KRITIKA 62: Predrag Lucić

Ostrašćeni Lucićev angažman vezan uz međunarodnu politiku izvanredno ukazuje na duboko provincijalan karakter 'naše', hrvatske službene politike.

Beton :: kulturno propagandni komplet
Homepage 305 12.01.2010.

Beton :: lirski rafali

Za prvo ovogodišnje javljanje iz Betona stigla nam je pošiljka s poezijom! Uz čestitke iz Beograda u njoj su Lucić, Marković i Živanović.
Preporuke
Homepage 850 29.04.2008.

Začitavanje: 'Ljubavnici iz Verone'

Lutajući po Veroni, Predrag se Lucić susreo s mjestom koje postoji na barem dvije razine, u barem dvije stvarnosti. I tako nastade ova zbirka pjesama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu