Page arrow

Hladan škotski tuš

Large scots
Četvrtak
07.11.2013.
Unatoč omiljenosti škotske autorice JK Rowling kod publike, književna kritika nije u jednakoj mjeri oduševljena njenim radovima. To je potvrdio i upravo objavljeni popis 50 najboljih škotskih romana u posljednjih 50 godina koji je napravio kritičar Stuart Kelly.
Na njemu su se našla poznata djela kao što su Hotel World Alija Smitha i The People's Act of Love Jamesa Meeka, uvrštena su i neka popularna djela (kao što su Trainspotting Irvinea Welsha i The Bridge Iaina Banksa), ali nijedan roman JK Rowling nije upao na popis. 
Kelly je izjavio kako bi se na popisu eventualno mogao naći Harry Potter i zatočenik Azkabana, ali da su u konkurenciju ušli samo romani za odrasle (?!) pri čemu posljednji roman Rowling Prijevremeni izbori nije dovoljno dobar. 
Čitatelji će sad glasati za svoje omiljene romane s popisa pa će na kraju godine biti objavljeno deset škotskih romana koji su najbolje prošli i kod kritike i kod publike.
izvor: The Independent
foto: Mike Thomson

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu