Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Igoru Mandiću počasni doktorat

Large igor mandi  interliber 2008 Igor Mandić na Interliberu
Četvrtak
24.01.2019.

Književniku, kritičaru i fenomenologu Igoru Mandiću Sveučilište u Rijeci dodijelilo je počasni doktorat za izniman doprinos nastanku i razvoju kulturalnih studija u Hrvatskoj. Prijedlog dodjele počasnog doktorata podnijelo je Senatu Sveučilišta Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Rijeci te je imenovano stručno povjerenstvo u sastavu Nikola Petković, Ines Srdoč Konestra, Nenad Smokrović, Nadežda Čačinović, Maša Kolanović, Velimir Visković i Zdravko Zima. U lipnju 2018. je Senat temeljem izvještaja povjerenstva donio Odluku o dodjeli počasnog doktorata.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija rekla je da je Igor Mandić prvorazredni javni intelekturalac, te ocijenila da je ova dodjela počasnog doktorata "na najboljem tragu prosvjećenost i prosvjetiteljstva, čin odavanja počasti vladavini neovisnog uma nad uskogrudnim afektivnim radikalizmom".

"Drago mi je da se moj životni put od 70-tih godina zaokružio ovdje, u Rijeci, okrunjen počasnim doktoratom", rekao je Igor Mandić.

Kritiku Mandićeva Predsmrtnog dnevnika, koju potpisuje Dinko Kreho, pročitajte na linku.

Izvor: tportal.hr

Foto: izvor

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage dance of death 22.01.2018.

Nema odmora dok čekaš pomora

U 'Predsmrtnom dnevniku' Igora Mandića tematske i motivske cjeline smjenjuju se brzo i lako, bez gradacije i vidljive organizacije.

Piše: Dinko Kreho

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu