Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Još jedan prekid suradnje s HRT-om

Large identiteti2 medium large.1483532061 Foto: Kuna zlatica za DHFR
Četvrtak
21.02.2019.

Prethodno najavljenom bojkotu HRT-a kojemu se se priključile brojne udruge u Hrvatskoj priključilo se i Društvo hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) sve do prosvjeda Novinarstvo ne damo! zakazanog za 2. ožujka u 12.05h. 

Izjavu DHFR-a prenosimo u cijelosti:

"Iako je upravo u tijeku iznimno bitna Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji, koja u nizu panela i okruglih stolova okuplja važna imena europskog filma, a koju  21. i 22. veljače 2019. organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatskoj radioteleviziji organizator konferencije neće davati izjave.

HRT sustavno unizuje položaj redateljica i redatelja, zakida na autorskim pravima, ne poštuje kvote neovisne produkcije, ne proizvodi sadržaje za djecu i mlade, čineći tako neopisivu štetu audiovizualnoj industriji i hrvatskoj kulturi u cjelini.

DHFR zastupa mišljenje kako treba prekinuti odnose i suradnju s HRT-om kako bi se potaklo spašavanje javnoga servisa. Javni servis je sustav u kojem se javnim novcem potiču izvrsnost i neovisna produkcija kao najkvalitetniji i najekonomičniji način proizvodnje, gledateljima se nude raznoliki europski i drugi sadržaji, sustavno se brine o nacionalnoj audiovizualnoj baštini itd.

HRT u ovom trenutku ne djeluje kao javni servis i najžurnije ga treba vratiti u zakonske okvire"

Ističu i da je njihovu konferenciju moguće pratiti u svim ostalim medijima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu