Page arrow

Kandidati za 'Edu Budišu'

Large eb pristigle zbirke
Srijeda
28.03.2018.

Godišnja nagrada Edo Budiša dodjeljuje se autoru/ici do 35 godina starosti kojemu/kojoj je u 2017. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora). Nagrada nosi ime po prerano preminulom rovinjskom piscu.

U protekle tri godine na natječaj bi stiglo osam ili devet zbirki, a ove godine pristiglo ih je pet. Je li uzrok slabijem odazivu manji angažman izdavača u prijavi, manji broj novih naslova mladih autora ili nešto treće, teško je još reći. Bilo kako bilo, u konkurenciji su:


O najboljoj zbirci odlučuje žiri u sastavu Vanesa Begić, Boris Koroman, Neven Ušumović i Ivana Ujčić. Proglašenje najbolje zbirke očekuje se u svibnju.

Najboljem autoru ili autorici pripada novčana nagrada od 1.000 eura i jednomjesečni boravak u Kući za pisce - Hiži od besid u Pazinu. Dosadašnji dobitnici nagrade su Srđan Srdić, Marko Pogačar, Bojan Krivokapić, Ivana Bodrožić, Lejla Kalamujić i Rumena Bužarovska.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu