Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književni Park-in-Zagreb

Large 995
Ponedjeljak
30.06.2008.

Treću godinu za redom zagrebački je Ribnjak poprište zabavno-kulturnih događanja, koje u tom parku zajedničkim snagama organiziraju Udruga KULA, Centar mladih Ribnjak i klub Purgeraj. Među širim pukom najpoznatiji po svom bogatom glazbenom programu, festival Park-in-Zagreb i ove se godine može podičiti manje isfuranim, ali svejedno zanimljivim književnim programom. Kako smo i mi malo pripomogli njegovu stvaranju, predstavljamo vam ga u nadi da ćete nam se pridružiti. U hladovini, s pivcem u ruci...

Sutra, u 20h, mlada spisateljica Maša Kolanović predstavit će svoj prozni prvijenac Sloboština Barbie (V.B.Z.), roman o djetinjstvu i odrastanju u zagrebačkom predgrađu. O knjizi će uz autoricu govoriti Julijana Matanović i urednik izdanja Miljenko Jergović, koji za ovaj roman kaže da je nešto sasvim novo u suvremenoj domaćoj prozi. A da promocija ne završi samo s pričom pobrinut će se dramska skupina Diđirdus, koja će izvesti performance Sve je plastično, baš fantastično.

U četvrtak u 20h Sarasan i Centar Mladih Ribnjak pozivaju vas da prisustvujete predstavljanju dviju radionica kreativnog pisanja - dramske kojom ravna književnik Miroslav Mićanović te poetske koju vodi pjesnikinja Dorta Jagić. O kvaliteti radionica najviše govore radovi polaznika, pa ćete moći čuti neke od njih.

Petak je rezerviran za naš program. Booksa vam od 20h na Ribnjaku predstavlja Žene u a(j)fektu, blogersku zajednicu žena kojima je dosadilo pisati o ljubavi pa su se bacile na pisanje o razvodima, ludostima, predrasudama, umoru... Sudjeluju Svjetlana Lugar – lucija9.blog.hr; Sandra ObradovićJane Doe; Linda Milisa – Srdelica; Mihaela Gašparovmaloumnisoj.blog.hr i Julijana AdamovićZona Z.

Vikend preskačemo da bismo se u ponedjeljak, 7. srpnja u 20h opet okupili na jednom Booksinom predstavljanju. Ovaj puta riječ je o promociji knjige S više mlijeka, molim (Celeber), blogera i novinara Andrije Škare, koji je recenzije birceva na svom blogu ukoričio u vodič po zagrebačkim birtijama, o čemu ćete više saznati pročitate li ovaj intervju.

Književni program festivala Park-in-Zagreb završava predstavljanjem knjige Damira Muraje Kult laži iliti istina o našoj svakodnevnici (Muraja, Velika Gorica), koje će se održati u četvrtak, 10.7. u 20h. Muraja, koji je očito majstor po pitanju muljaža, pokazat će da gotovo svi neprestano lažemo, a priprema i kratki tečaj uspješnog laganja, što nikako ne smijete propustiti.

Time smo iscrpili književnu stranu festivala Park-in-Zagreb, a ako vas zanimaju glazbena, dramska i ine, posjetite njihovu stranicu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu