Page arrow

Kome odlaze 'Galovići'?

Large galoviceva jesen Foto: galoviceva-jesen.eu
Nedjelja
30.10.2016.
Proglašenjem dobitnika nagrada Fran Galović i Mali Galović završila je ovogodišnja Galovićeva jesen koja se održala od 26. do 29. listopada. 
Stručni žiri (u sastavu: Željka Lovrenčić, Matija Ivačić, Mario Kolar, Davor Šalat, uz jedan glas publike) dodijelio je 'velikog' Galovića za najbolje djelo zavičajne tematike Zoranu Feriću za roman Na osami blizu mora
Nagrada Mali Galović za učeničke književne radove dodijeljena je Zrinki Zagorec, učenici trećeg razreda križevačke gimnazije, za kratku priču Nova stranica.
Na završnoj večeri održanoj u ispunjenom prostoru Knjižnice i čitaonice "Fran Galović” u Koprivnici sudjelovali su i književnici gosti festivala, Roland Orcsik iz Mađarske, Bashir Sakhawarz iz Afganistana, Zbigniew Machej iz Poljske, Peter Šulej iz Slovačke, Primož Repar iz Slovenije te Drago Štambuk, Božidar Prosenjak i Milan Frčko iz Hrvatske.

U organizaciji Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, ovogodišnja Galovićeva jesen održana je od 27. do 29. listopada. Gosti-književnici gostovali su u gimnazijama i srednjim školama te gradskim knjižnicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima. Posljednjeg dana festivala gosti su položili vjenčić ispred biste Frana Galovića u rodnom mu Peterancu kod Koprivnice.

Tijekom sva tri dana festivala organizirana su čitanja po javnim prostorima u Koprivnici te su Galovićevim stihovima oslikane klupe u koprivničkom gradskom parku. Održana je i večer sjećanja te je postavljena spomen-ploča koprivničkoj književnici, kritičarki i urednici Boženi Loborec na zgradi gradske knjižnice u Koprivnici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu