Page arrow

"Mars" među najboljim knjigama 2019.

Large 9781936932481 fc Foto: Feminist Press
Utorak
29.10.2019.

Zbirku priča Mars Asje Bakić, u prijevodu na engleski Jennifer Zoble i izdanju Feminist Pressa, Publisher's Weekly uvrstio je u najbolja izdanja fikcije iz 2019. 

U obrazloženju navode da: "Ova žanrovski fluidna, psihološki precizna kolekcija ima jezivu, neobičnu energiju. Spisateljica iz čistilišta ne smije otići dok ne sastavi svoje remek-djelo; žena osjeti da nešto nije u redu s njenim suprugom koji stalno hrani školjke; spisateljica se suprotstavlja usamljenosti na Marsu, gdje je zabranjena sva literatura. Izravna proza Asje Bakić ​​bez napora transportira spekulativne priče na gotovo realistički teritorij, tvoreći privlačnu i neobičnu kolekciju."

Na popisu su se našli i Baron Wenckheim’s Homecoming Lászla Krasznahorkaia, Drive Your Plow over the Bones of the Dead Olge TokarczukGhost Wall Sarah Moss, Grand Union Zadie Smith, An Orchestra of Minorities Chigozija Obiome između ostalih.

Izvor: link.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu