Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Marvel nadohvat ruke

Large 484
Utorak
13.11.2007.

Zbog sve veće konkurencije na tržištu stripa, koji i tako baš ne proživljava svoje zlatno doba, i zbog sve manje zainteresiranosti djece za tu 'zastarjelu' formu, Marvel Comics je na stranici marvel.com/digitalcomics/hq/ objavio neke svoje starije stripove, ali i neke svoje klasike.

Iako su likovi poput Iron Mana i Wonder Woman sve prisutniji u pop kulturi - služe kao predlošci za igrice i o njima se snimaju filmovi, stripovi se zbog specifičnog načina distribucije i zbog prodaje u specijaliziranim dućanima sve manje kupuju. Kako bi tome doskočili, Marvelovci su na svojoj stranici objavili prvih sto brojeva stripova Amazing Spiderman i Fantastic Four, te prvu seriju X-Mena, nadajući se da će mladež zanimati pozadina tih likova koji su u njihovu svijest upisani putem nekog drugog medija.

Ako ste se ponadali da Marvelovci glume dobrotvorno društvo i da ćete do ovih bisera doći samo klikanjem, samo ste blizu istine. Požurite li na gore navedeni site, još uvijek možete pogledati besplatne primjerke, a želite li to nastaviti činiti u budućnosti, mjesečnu pretplatu platit ćete 9,99 $, a godišnju 59,88 $. Nažalost, i kad platite, stripove nećete moći skinuti jer su predviđeni za čitanje u browserima. Osim klasika, na stranici su dostupne i novije Marvelove serije poput House of M, Runaways ili Agents of Atlas, a uprava najavljuje da će i novi stripovi biti dostupni, ali tek s polugodišnjom odmakom od trenutka izlaska tiskanog izdanja.

Marvel nije jedini izdavač kojemu je ovo palo na pamet, ali je prvi koji je tu mogućnost institucionalizirao vezanjem uz vlastitu stranicu. I Dark Horse Comics i DC Comics objavljuju na netu, ali to čine na MySpacu. Na ovom linku čitajte mjesečne antologije Dark Horse Presents, a na ovom pogledajte arhivu DC Comicsa, koji čak ponekad dopusti i skidanje kojeg pdf-a.

Neka vam ovi linkovi posluže kao lektira dok svi zajedno čekamo da 23. studenog počne 10. izdanje Crtani romani šou-a posvećeno Duhu sa sjekirom Patriku Vajldingu poznatijem po nadimku Zagor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu