Page arrow

Munro, Modiano... Murakami?

Large krasznahorkai Krasznahorkai: Do Stockholma preko Zagreba
Ponedjeljak
05.10.2015.

Kao da je jučer bilo kad je relativno slabo poznati francuski pisac Patrick Modiano stao na pozornicu Švedske akademije i primio Nobelovu nagradu! No, bilo je to prije točno godinu dana. I naravno, sada je vrijeme za ovogodišnju Nobelovu nagradu. Službeno je objavljeno da će pobjednik biti proglašen u četvrtak 8.10. u 13 sati u Stockholmu.

U redu za nagradu godinama čekaju toliko puta spominjani 'favoriti': Japanac Haruki Murakami, Amerikanci Philip Roth i Joyce Carol Oates, Kenijac Ngũgĩ wa Thiong'o...

Stalnim imenima u kulturnoj trač rubrici ove su se godine pridružili bjeloruska književnica i novinarka Svetlana Aleksijevič, 'naš' Mađar László Krasznahorkai i korejski pjesnik Ko Un.

U Booksi svi drukamo za Krasnzahorkaija, osim Andrije Škare koji se još nada da će Nobel zasluženo otići Milanu Kunderi.

Sprema li nam Akademija i ove godine veliko iznenađenje? Ili će nas, pak, iznenaditi odabirom favorita? Doznat ćemo uskoro. 

Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage stockholm 20.09.2013.

Dr. Ostojić: isprika zbog odsustva

Doktor Ostojić hitno je otputovao u Stockholm kako bi kao član zdravstvene komisiji spriječio dodjelu Nobela opasnim knjigama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu