Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najbolja ostvarenja u dječjoj književnosti i ilustraciji

Large nagrade grigor vitez po etak 900x600
Srijeda
17.04.2019.

Uručene su 52. nagrade Grigor Vitez za najbolja ostvarenja u dječjoj književnosti i ilustraciji u 2018. Nagrade su dodijeljene Silviji Šesto, Jasminki Tihi-Stepanić, Vandi Čižmek i Stanislavu Marijanoviću, a posebno priznanje uručeno je Ivani Guljašević Kuman. Dodijeljeno je i sedam pohvala te dvije nagrade Ptičica po izboru dječjeg žirija.

U konkurenciji je bilo rekordno prijavljenih 119 knjižnih naslova za djecu i mladež iz produkcije 48 hrvatskih nakladnika, a dobitnike je odabralo povjerenstvo koje su činili Marina Gabelica, Frano Dulibić, Branka Hlevnjak, Ranka Javor i Lada Martinac Kralj.

"Ponosni smo i sretni što su u pet desetljeća života nagrade mnogi njezini dobitnici slijedili put Grigora Viteza, virtuoza pisane riječi i klasika dječje književnosti", rekla je Salihagić Kadić, prenosi tportal

Godišnja Nagrada Grigor Vitez najstarija je hrvatska nagrada za dječju književnost i ilustraciju. Od kad je osnovana 1967., nagradu je dobilo 53 književnika i književnica za tekstove, te 40 likovnih umjetnika i umjetnica za ilustracije u 148 knjige za djecu i mlade. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa, diplome i statue Ptica akademske slikarice Ksenije Kantoci.

Više informacija i fotografija: link.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu