Page arrow

Natječaj VBZ - Tisak Media 2016

Large writer Foto: Jose Maria Cuellar / Flickr
Četvrtak
17.03.2016.
Izdavačka kuća VBZ najavila je u srijedu u Zagrebu raspisivanje natječaja za trinaestu godišnju književnu nagradu VBZ – Tisak Media 2016., koju u suradnji s partnerom i sponzorom Tisak Mediom dodjeljuje najboljem neobjavljenom romanu na hrvatskom jeziku s ciljem poticanja interesa za pisanje i čitanje domaće proze.
Riječ je o jednoj od najizdašnijih književnih nagrada koja dobitniku donosi novčanu nagradu od 100.000 kuna, te izdavanje rukopisa na hrvatskom jeziku.
Glavni urednik VBZ-a i član ocjenjivačkog suda Drago Glamuzina istaknuo je na konferenciji za novinare u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića kako je riječ o izuzetno važnom projektu usmjerenom na poticanje ne samo pisanja već i čitanja, pa je tako doista važno da se na natječaj javi što više kvalitetnih pisaca. Istaknuo je da su posljednja dva nagrađena romana – Brdo Ivice Prtenjače i Susjed Marine Vujčić – naišla na sjajan odaziv, te doživjela nekoliko reizdanja.

Na konferenciji je govorila i posljednja dobitnica nagrade, spisateljica i urednica Marina Vujčić: "Susjed je moj četvrti roman, struka me i prije doživljavala ozbiljno. No, odjednom sam zahvaljujući toj nagradi postala vidljivija, a krajnji čitatelji koji inače nisu ni znali za mene sada su čuli za moja djela i doživljavaju me ozbiljno kao autoricu."

Ovogodišnji žiri, uz Glamuzinu, kao i prošle godine čine književnik Zoran Ferić (predsjednik), književni kritičar Strahimir Primorac, književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik i pjesnik, prozaist i esejist Mile Stojić.
Sponzori nagrade su, treću godinu za redom, Tisak Media i Jamnica. 
Natječaj VBZ i TISAK Media za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2016. godine otvoren je do 15. srpnja, a njegovi će rezultati biti objavljeni do 1. prosinca. Propozicije natječaja možete pročitati na ovoj stranici.

***

info: Hina
Možda će vas zanimati
Na blic
Homepage thumbnail slike 689 01.03.2022.

Blic pitanja: Anđela Zrnić

Anđeli Zrnić, pobjednici V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?', postavili smo nekoliko blic pitanja!

Piše: Ivana Dražić

Na blic
Homepage thumbnail image0 25.02.2022.

Blic pitanja: Roko Juretić

Roku Juretiću, pobjedniku V.B.Z.-ova Natječaja za kratku priču za mlade 'Sve je lako kad si mlad?' postavili smo nekoliko blic pitanja.

Piše: Ivana Dražić

Proza
Homepage photo 1495968283540 e1df41995ba6 22.02.2022.

Sve je lako kad si mlad

Donosimo priču Anđele Zrnić, koja je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojila prvo mjesto u kategoriji priča mladih od 15 do 18 godina.

Proza
Homepage photo 1604118469935 7a9ff84bef1b 22.02.2022.

Šoping groznica

Priča Roka Juretića, koji je na Natječaju za kratku priču za mlade V.B.Z.-a 'Sve je lako kad si mlad?' osvojio prvo mjesto u kategoriji priča mladih do 14 godina.

U fokusu
Homepage susjed 18.12.2015.

Fatalna igra na sigurno

VBZ je nagradio roman 'Susjed' Marine Vujčić koji je problematičan zbog klišejiziranog i stereotipnog prikaza žene kao usidjelice.

Piše: Booksa

Pisma Pukovniku
Homepage win 29.10.2015.

Pobjednici i svi ostali

I dok u officeu slave trijumf Zorana Malkoča, članovi ekspertnog tima duboko promišljaju o književnim nagradama.

Piše: F. B.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu