Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Noć knjige 2017

Large booksa
Utorak
18.04.2017.
Ove godine iznimno Noć knjige održat će se od 21. do 24. travnja. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvatit će Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i prvi dan škole nakon praznika. 
 
Noć knjige 2017. obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje. Više od 500 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, bolnice, muzeji, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je više od 1020 različitih programa i prodajnih akcija (s najvećim brojem programa u Zagrebu - 255) koji će obuhvatiti najmlađe i najstarije, školarce i studente, bicikliste, kvizomane, profesionalne pripovjedače i zahvalne slušače, čitače od stila i bibliofile raznih profila. Prodajne akcije i popusti moći će se ostvariti u više od 100 knjižara i antikvarijata, dok će velik broj knjižnica omogućiti besplatan upis ili vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.
 
Čitaonice i pričaonice, kreativne radionice, kvizovi, dramske izvedbe, nastupi stand up komičara, javna čitanja i druženja s knjigom na otvorenom, šetnje ulicama, parkovima i trgovima gradova, akcije u javnom prijevozu, čitanja djeci u bolnicama, starijima u staračkim domovima, zatvorenicima u zatvorima, glazbeno-poetski ili plesni perfomansi, programi za djecu azilante, ali i klasična predstavljanja knjiga, druženja s autorima i zalogaji za ozbiljnije književne sladokusce – sve to posjetiteljima će biti ponuđeno tijekom ovogodišnje Noći knjige.
 
Potaknuti hrvatskim iskustvima, Noć knjige 2017. četvrti se put organizira i u Sloveniji i Crnoj Gori, a od ove godine manifestaciji se pridružila i Bosna i Hercegovina.
 
Noć knjige održat će se i u Booksi, u petak 21. travnja akcijom Svi za knjigu, knjiga za svakoga
 
Svečano otvorenje manifestacije održat će se u petak, 21. travnja u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, uz predstavljanje najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj (GfK, 2017.)
 
Organizatori Noći knjige 2017. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena.
 
Programe i prodajne akcije, kao i sve drugo vezano uz Noć knjige 2017. potražite na službenoj web stranici
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage zona sumraka 22.04.2018.

Zona sumraka

Dok ostatak godine provode pod ključem, zadubljeni u svoje knjige, danas će deseci tisuća gladnih čitatelja i pisaca izaći na Noć knjige.

Piše: Luka Ostojić

Dr. Ostojić, literoterapeut
Homepage noc knjige 25.04.2014.

Besmrtni autori

Hildegilda smatra da su na Noć knjige iz grobova ustali kanonski pisci-zombiji. U svakom slučaju, nekome je potrebna pomoć!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu