Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nomadi na Korčuli

Large susur2016markoalida
Četvrtak
11.08.2016.
Šušur! - festival od riči, književni festival u organizaciji udruge Kula, u partnerstvu s udrugom Blockfrei iz Beča, već pet godina dovodi regionalne književne zvijezde i one koji će to tek postati u srce Korčule na vrhuncu sezone. Kroz opušteni format večernje ćakule, slušateljima se predstavljaju autori i njihova djela te se pretresaju relevantne i svima interesantne teme. 

Ove se godine festival održao u nedjelju, 7.8. Centralni dio festivala činile su književne tribine. Gostovali su autori iz regije čije su živote obilježili migracija, putovanja i nomadski način života, što je bila tema ovogodišnjeg Festivala.

Povijesni kontekst migracija s ovog područja izložio je povjesničar Dragan Markovina, da bi se na njega nadovezali suvremeni putnici i pisci Igor Štiks i Jerko Bakotin koji su raspravljali o pitanju identiteta i potrebe za kretanjem. Svoja su nova djela predstavili Alida Bremer i Marko Pogačar u razgovoru sa Seidom Serdarevićem, osnivačem i glavnim urednikom nakladničke kuće Fraktura.
Za glazbeni intermezzo bila je zadužena ženska klapa Moreške, folklornog društva iz Korčule, a književnu tribinu dodatno su osvježili najmlađi: učenici osnovnih škola iz Korčule i Vela Luke, Ivan Žuvela, Lara Drušković, Nikica Batistić i Tereza Šestanović koji su recitirali svoja djela i pjesme autora s otoka.

***

info i foto: Šušur!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu