Page arrow

Nominacije za nagradu NEBULA

Large milky way
Nedjelja
02.03.2014.

Željeli smo da Julia Roberts dobije Oscara i pljas, hladan tuš. Priželjkivali smo da u kategoriji stranog filma Oscara dobiju Svećenikova djeca, šaljivi hrvatski film, kad ono – pljas, isti nije ni nominiran. Nadali se zaludu da će Akademija prepoznati genijalnu ulogu Jennifer Lawrence u Igrama gladi i opet mućak, gospodična je nominirana za ulogu u jednom posve drugom filmu koji nismo ni gledali.

Svake godine nova razočarenja. Nastavi li se ovako, bojim se da će prijenos dodjele zlatnih kipića ostati bez nekoliko vjernih fanova.

Srećom, brzo smo se oporavili od ovih holivuđanskih nepravdi. Posredstvom literarnog satelita pristigle su nam nominacije za nagradu NEBULA, a koja se, kao što znamo tiče SF i fantasy književnosti. Objavljene su nominacije u šest kategorija, a mi ovdje podastiremo kandidate za najbolji roman:

We Are All Completely Beside Ourselves, Karen Joy Fowler
The Ocean at the End of the Lane, Neil Gaiman
Fire with Fire, Charles E. Gannon
Hild, Nicola Griffith
Ancillary Justice, Ann Leckie
The Red: First Light, Linda Nagata
A Stranger in Olondria, Sofia Samatar
The Golem and the Jinni, Helene Wecker

Nagrade će biti dodijeljene na NEBULA vikend-fešti u San Joseu, 15.-18. svibnja. Popis nominiranih u preostalih pet kategorija provjerite ovdje.

izvor: SFWA
foto: Massmo Relsig

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu