Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nova besplatna djela

Large free books
Utorak
10.09.2013.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) nastavlja sa svojom plemenitom misijom. Tako na stranicama Besplatnih elektroničkih knjiga možemo naći tri noviteta. To su zbirka kratke proze Bitka za svakog čovjeka Gordana Nuhanovića, zbirka eseja Mrtvaci pod poplunom Borisa Becka i zbirka pjesama 40 antiljubavnih i jedna nekorektna Roberta Roklicera.
Nuhanovićevi tekstovi u ovoj zbirci, riječima Lade Žigo, "nisu ni odveć svakodnevni, ogoljeni, opruženi na asfaltu, a nisu ni emotivno i misaono odveć raslojeni, kao što to čine oni kojima je vlažno pero važnije od suhe zbilje". Beckovi eseji prate svijet masovne kulture i neoliberalizma u hrvatskom društvu. Roklicerova knjiga je, riječima Nikole Petkovića, "autoerotska knjiga (...) nabijena erosom i politikom koja se čita i kao kolektivni tanatos."
Ove godine DPKM će objaviti još dva besplatna naslova: Kako potrošiti svijet Dražena Šimleše i Najbolji na svijetu Zorana Krušvara. Sve dosad objavljene besplatne knjige možete pronaći ovdje
izvor: DPKM
foto: Taber Andrew Bain

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu