Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nova Salingerova biografija

Large salinger
Četvrtak
22.08.2013.
Knjiga The Private War of JD Salinger bit će objavljena 3. rujna nakon osam godina istraživanja i 200 intervjua s osobama koje su poznavale Salingera.
Istog tjedna izlazi i dokumentarni film o Salingeru.
Autori knjige su Shane Salerno i David Shields (Salerno je ujedno i redatelj filma). Knjiga će pokušati rasvjetliti što se dogodilo Salingeru tokom sudjelovanja u vojsci u Drugom svjetskom ratu.
"Salinger je mislio da će rat biti romantično iskustvo koje svaki pisac treba proći, ali rat je na njega imao potresan učinak i posve je promijenio način na koji je pisao", kaže Salerno. U stvaranju knjige i filma sudjelovali su Salingerovi "suborci, članovi obitelji, bliski prijatelji, ljubavnice, kolege iz razreda, susjedi, urednici, izdavači, kolege iz New Yorka i ljudi s kojima je imao odnos za koje nisu znali ni članovi njegove obitelji". Rad na knjizi počeo je tokom Salingerovog života (tajnoviti Salinger nije sudjelovao u njenoj izradi). Knjiga je dovršena tri godine nakon spisateljeve smrti. 
Knjiga i film napravljeni su u velikoj tajnosti. Filmski djelatnici znali su tek osnovne informacije o filmu, a izdavač Simon&Schuster zabranio je objavljivanje knjige sve do rujna. U rujnu će knjiga istovremeno izaći u S.A.D.-u i Velikoj Britaniji.
izvor: The Guardian
foto: Simone Pacini

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu