Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Novi koprivnički sareni-ducan.hr

Large 107
Četvrtak
19.04.2007.

Idejni začetnik Šarenog dućana Krunoslav Jajetić uspio je svoju životnu filozofiju rokerskog usmjerenja pretočiti u vjerojatno najinteresantniji izdavački pothvat u Hrvata. Nazvana po dućanu šarene ponude iz kojega se razvila, od objavljivanja prvog naslova (prepjeva Caveovih pjesama po imenu King Ink), nakladnička kuća Šareni dućan nekoliko puta godišnje razveseli nas novim naslovima. Redom su to kultni autori poput Harmsa, Bukowskog, Kafke, Akutagawe, Salingera, Burroughsa, a osim interesantnih knjiga objavljuju stripove, prepjeve, biografije i autobiografije rock veličina i opskurnijih glazbenika, birajući ih prema vlastitom nahođenju tj. prema Jajetićevim 'alternativnim' afinitetima.

Već iz adrese Šarenog dućana dade se zaključiti o kakvoj ekipi se radi. Krunoslav Jajetić i ostatak ekipe nisu popustili konformizmu te na krilima prvotnih uspjeha dolepršali do Zagreba, već su lijepo i hrabro ostali u Koprivnici svoju odluku braneći modernom tehnologijom koja im omogućuje da putem telefona, telefaksa i kompjutera uspješno surađuju s bilo kojim dijelom lijepe naše, što im, odgovorno tvrdimo, uspijeva bolje nego nekim izdavačima na zagrebačkim adresama. Njihovu korektnost ne vidimo samo u ekspeditivnom slanju dogovorenih pošiljaka, već i u pokušaju da knjigu cijenom približe potencijalnom kupcu. Svjesni u kakvom je stanju prosječan hrvatski džep, šarenodućanovci cijene svojih knjiga kontinuirano drže na onom minimumu koji im dozvoljava da od svojega posla žive, ne štedeći pritom novac na papiru i dizajnu.

U skladu s njihovom filozofijom, knjige su uvijek dizajnirane u naizgled ofucanom, grungy stilu kakva im je, uostalom, i nova internetska stranica, dostupna na adresi www.sareni-ducan.hr. Na njoj možete naći sva izdanja ovoga malog diva popraćena tekstovima, a kuriozitet na stranici je rubrika 'autori' koja sadrži biografije svih pisaca koje je Šareni dućan do danas objavio.

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu