Page arrow

Novinari godine

Large hnd Foto: goodwines / Flickr
Srijeda
03.05.2017.
Hrvatsko novinarsko društvo je 3. svibnja, na Svjetski dan slobode medija, dodijelilo svoje godišnje nagrade. Nagrađeni su: 
Nagradu za životno djelo dobila je Jasna Babić. Stručni odbor navodi: "Rijetko koji hrvatski novinar ili novinarka može bez gorčine spomenuti kako je sudjelovao i preživio toliko mnogo novinarskih tranzicija, pa i transfera. Radila je za Danas, Zapad, Večernji list, Slobodnu Dalmaciju, Globus, Nacional, 24express, Lupiga.com i druge. Jasna Babić autorica je i dviju dragocjenih knjiga s početka novog tisućljeća: Zagrebačka mafija (2003.) o kriminalizaciji hrvatske politike i pravosuđa, i Urota Blaškić (2005.) o podzemnom hrvatskom savezništvu u komadanju Bosne i Hercegovine. Kao i mnoge njezine kolegice i kolege bez stalnog je zaposlenja, a sudbinu suvremenog prekarnog proletarijata dijeli s brojnima iz vlastite generacije, ali i onih koji su tek krenuli na put novinarstva. Život je nije štedio. Od siječnja 2015. vezana je uz invalidska kolica. Jasna kaže da sada svijet promatra iz žablje perspektive, ali, tvrdi, ne žali ni za čime."

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu