Petak
16.09.2011.

O portalu

booksaA+ A-
[English version below]
 
Stranica Booksa.hr otvorena je 2007. s ciljem da postane info centar za program književnog kluba Booksa. No, stranica je svojeglavo 'prerasla' početne ambicije i razvila se u književni portal koji prati suvremenu domaću i stranu književnost. 
 
Cilj portala je vratiti književnost u svakodnevni život, i to ne samo otvaranjem medijskog prostora, nego postavljanjem književnih djela u širi kontekst, poticanjem ljudi da prepoznaju čitanje kao inteligentnu zabavu koja će ih prodrmati i razbuditi, a ne uspavati. 
 
Sadržaj portala čine tekstovi o književnosti, ali i književna djela (Zadaćnice). Na portalu izlaze naše originalne kolumne i 'začitavanja', no čak i u konvencionalnim novinarskim formama (vijesti, intervjui, kritike) pokušavamo podcrtati osobni pečat svakog autora, zauzeti kritički stav i potaknuti znatiželju. 
 
Suradnici portala su manjim dijelom stariji i dokazani autori (poput Vladimira ArsenićaDaše Drndić i Davida Albaharija), a većim dijelom mladi novinari i pisci kojima Booksin portal često služi kao prvo profesionalno iskustvo. 
 
Portal je projekt Udruge Kulturtreger koja od 2004. radi projekte iz područja književnosti, nezavisne kulture i civilnog društva.
 
IMPRESSUM
 
Uredništvo:

Glavna urednica: Ivana Dražić
Izvršni urednik: Neven Svilar
Ivana Dražić

Zadaćnice:

Ružica Aščić
Ante Zlatko Stolica

Voditelji klupskog programa:

Katarina Luketić
Ivan Šamija


Tehnička podrška:  Branimir Šloser (Slobodna domena)

Dizajn: Katarina Zlatec (Pipser) i Branimir Šloser

 
Kontakt: 
booksa [at] booksa [dot] hr
Telefon: 01 4616 124
 
Donatori za program u 2018. godini:
 
- Ministarstvo kulture Republike Hrvatske:
"Potpora književnim manifestacijama – Časopisi i elektroničke publikacije" 
 
- Grad Zagreb:
"Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za 2018."
"Program javnih potreba u kulturi grada Zagreba za 2018. – Izdavanje časopisa i novina u kulturi"
 
 
English version
 
Kulturtreger launched its web portal for literature Booksa.hr in 2007, and ever since it has been publishing news, book reviews, editorials and literary texts on daily basis. Booksa.hr has become a reference point for literature in the Balkan region read by more than 30.000 unique users per month. It is a member of Eurozine network.

 
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.