Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Od Daše Drndić do Maše Kolanović

Large e reader Foto: Cristian Eslava / Flickr
Utorak
28.02.2017.
Na web stranici Besplatne elektroničke knjige tijekom 2017. bit će objavljeno 12 probranih naslova suvremene hrvatske književne produkcije, u četiri bloka s po tri knjige.
U okviru ženskog pjesničkog bloka bit će objavljeni naslovi Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti Irene Delonge, za koji je autorica nagrađena Goranom za mlade pjesnike 2010. godine, Novaljski svjetlopis Andriane Škunce, za koju je autorica 1999. dobila Nagradu Društva hrvatskih književnika Tin Ujević za najbolju zbirku pjesama, te Era gmazova Martine Vidaić, za koji je autorica nagrađena Goranom za mlade pjesnike 2011. godine.
U okviru muškog pjesničkog bloka bit će objavljeni naslovi Na kraju taj vrt Gorana Čolakhodžića, za koji je autor nagrađen Goranom za mlade pjesnike 2015. godine, Ostatak svijeta Ivice Đikića, te Pucketanja Branislava Oblučara, za koji je autor 2010. nagrađen Kvirinom za najbolju knjigu poezije.
U okviru ženskog proznog bloka bit će objavljeni naslovi Doppelgänger Daše Drndić, Sloboština Barbie Maše Kolanović, koji je 2012. objavljen i na njemačkom jeziku, te Birali ste broj koji se ne koristi Antonije Novaković, za koji je autorica nagrađena Prozakom 2008. godine.
U okviru muškog proznog bloka bit će objavljeni naslovi Kao kad progutaš brdo balona Zorana Malkoča, Ovce od gipsa Jurice Pavičića, po čijem je predlošku autor napisao scenarij za Brešanov film Svjedoci, te San žutih zmija Ede Popovića.
Tijekom 2016. godine objavljeno je 9 novih naslova, tako da je trenutno na mrežnim stranicama projekta dostupno 164 naslova. Krajem godine dovršen je sustav za preuzimanje besplatnih elektroničkih knjiga u tri najpopularnija 'offline' formata (ePub, PDF i MOBI). Mrežne stranice projekta u 2016. godini zabilježile su rekordnih 135.923 korisnika koji su u 181.884 posjeta čitali i/ili preuzeli 224.827 knjiga.
Najčitaniji je prozni naslov roman Ljubav je sve Krešimira Pintarića, a pjesnički Tri jeseni Ane Ahmatove.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu