Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

#odapoeziji i ove godine u Zagrebu

Large glavni kolodvor oda poeziji 2019 Foto: Oda poeziji
Četvrtak
13.06.2019.


"Već četvrtu godinu za redom, na plakatima city lights Zagreb plakata, postavljam kulturnu instalaciju #odapoeziji. Još uvijek inovacija, ali i tradicija kojom već četiri godine predano promoviram tu književnu vrstu izlazeći iz okvira klasične promocije koja je svojstvena knjizi. Brendiranje je moj svakodnevni posao pa je stoga i logičan slijed aktivnosti kojima promoviram svoju životni poziv - pisanje, između ostalog, putem ove kulturne instalacije", izjavljuje Lea Brezar, poduzetnica, pjesnikinja i spisateljica, koja je ova projekt i pokrenula.

#odapoeziji na plakatima Zagreb plakata nalazi se od 6. lipnja, u trajanju od četrnaest dana, a video instalacije možete pogledati na linku.

Pjesme koje se nalaze na city lights plakatima iz ciklusa su poezije promjene, a koje je u pogovoru nove zbirke Sve dođe na svoje Sandra Pocrnić Mlakar protumačila: "Kod Lee Brezar nema osjećaja uzaludnosti, poniranja u potištenost i opisivanja spirale negativnih emocija, ma koliko inspirativne bile asocijacije koje bi se u njoj mogle pronaći ili stvoriti. Ljutnja i razočaranost potiču na akciju i na jačanje vlastite odlučnosti u kojoj nema mjesta samosaželjenju i poraženosti..."

Ove godine se #odapoeziji nalazi na pet frekventnih lokacija: Glavni kolodvor, Savska (Westin), okretište tramvaja Črnomerec, Mažuranićev i Kvaternikov trg.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu