Page arrow

Otvorena Klub-knjižara u Puli

Large 1 Foto: Tanja Draškić Savić
Nedjelja
28.04.2019.

U Puli u prostorima Udruge Sa(n)jam knjige u Istri otvorena je Klub-knjižara Giardini 2. Zamišljena kao knjižara nove generacije, drugačija po svojem konceptu, a ne tek dizajnu ili rasporedu, svoj prostor otvorila je u petak 26. travnja u 12 sati.

Direktorica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri, Magdalena Vodopija na otvorenju je zahvalila svima koji su stvarali knjižaru, posebno Matiji Ferlinu, Vlatki Balinčić i Mauriciju Ferlinu, ali i članovima kluba-knjižare kojih je već prije otvaranja bilo gotovo 150. 

Prvu promociju u klubu održala je povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač, koja je predstavila grafičku novelu Nasta Rojc: Ja, borac.

Uz autoricu na promociji je sudjelovao i oblikovatelj knjige Željko Serdarević te urednica Jasna Jakšić. Grafički roman Nasta Rojc: Ja borac zasniva se na autobiografskim zapisima i pismima slikarice Naste Rojc, čiji su opus, ali i životni put istupali izvan kanona umjetnosti dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj. Scenarij je sastavila dr. sc. Leonida Kovač, autorica ključnih studija o Nasti Rojc, dok je autorica kolaža vizualna umjetnica Ana Mušćet. Izniman život i djelo Naste Rojc, prenesen u medij stripa ili grafičkog romana, može, u vremenu kada se društveni angažman u umjetnosti gotovo podrazumijeva, predstavljati poziv i poticaj i za neku novu publiku, ali i za nadolazeće umjetnice i umjetnike.

Klub-knjižara Giardini 2 bit će otvorena od ponedjeljka do petka od 17 do 22 sata, i subotom od 10 do 14 sati. Djelovat će u klupskom ritmu, a postavka knjiga mijenjat će se svaki mjesec ovisno o temi. Prvi knjiški postav za svibanj okrenut je širokom području umjetnosti od filma, glazbe i dizajna do stripa i grafičke novele. U klupskim prostorijama članovi će moći čitati, naručiti i kupiti knjigu uz popuste; sudjelovati u klupskim programima i predlagati programski sadržaj; koristiti bogatu sajamsku biblioteku i zatražiti personalizirane preporuke knjiga od strane knjižara, autora, urednika i nakladnika.

Sve informacije o Klubu možete pronaći na Facebook stranici.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu