Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Patricia Cornwell na sudu zbog 'cyber uhode'

Large 181
Subota
26.05.2007.

Sud u Virginiji muku muči sa sporom između poznate spisateljice Patricie Cornwell i nešto manje poznatog pisca Leslieja Sachsa kojeg je spisateljica kriminalističkih romana optužila za klevetu i uhođenje na internetu.

Naime, Cornwell (50) tvrdi da je manje poznati pisac uhodi preko interneta i blati njenu karijeru te da je ona zbog toga pod emocionalnim stresom. Sachs je na svojoj web stranici napisao da je Cornwellica 'mrziteljica Židova' i 'neonacistkinja' zbog čega je završio na optuženičkoj klupi.

"Rekla sam, možete me optužiti za mnoge stvari, ali reći da mrzim određenu grupu ljudi ili da sam zločinac nedopustivo je," izjavila je na sudu Patricia Cornwell kojoj ovo nije prvi spor s istim piscem.

Godine 2000, kad je Cornwell izdala knjigu Posljednja postaja (Algoritam) Sachs je tvrdio da je plagirala njegovu knjigu The Virginia Ghost Murders. Usprkos raznim javnim akcijama koje je poduzeo, tu parnicu je izgubio. Sad se ponovo sude jer je Sachs na svojoj stranici objavio da je nagrađivana spisateljica pod istragom američkih vlasti. "Patricia Cornwell je žena s mnogo mržnje, žena koja se hvalila u Vanity Fair magazinu kako se može izvući za ubojstvo. Ovdje je prava priča o Patriciji Cornwell - kriminal, skandali, istina potkrijepljena dokumentima koje možete i sami vidjeti", napisao je Sachs koji se predstavlja kao njen biograf.

Cornwell je rekla sudu kako je Sachsovo pisanje uznemiruje, 'ometa je u kreativnom procesu', te kako više ne ide na potpisivanja knjiga i susrete s čitateljima.

Opetovano parničenje samo je jedan u nizu kontroverznih događaja u životu Patricije Cornwell koja je prije par godina tvrdila da je slikar Walter Sickert zapravo Jack Trbosjek. Kako bi to dokazala kupila je 31 njegovu sliku na njih potrošivši 2 milijuna dolara, da bi jednu od njih čak uništila zbog DNA dokaza. Rezultati testa nisu dokazali ništa, ali Cornwellica i danas tvrdi da je taj proces daleko od zaključenja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu