Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Penguinov World Cup

Large leo
Utorak
24.06.2014.

Inspirirana Svjetskim prvenstvom u Brazilu koje ne samo da još uvijek traje, nego još nije završila ni grupna faza natjecanja, izdavačka kuća Penguin poigrala se i sastavila literarne nogometne momčadi 16 zemalja koje sudjeluju (ili su sudjelovale) na nogometnom prvenstvu.

Među njima nema literarnih momčadi Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Što nas rastužuje.

Evo kako bi izgledala književna selekcija Engleske i to u formaciji 4-3-3: Na golu McEwan, u obrani – Hornby, Zadie Smith, Byron i Keats, u veznom redu – Austen, Dickens i Shakespeare, te u napadu – Rowling, Orwell i Agatha Christie.

Pažljivo smo proučili ovu selekciju i jednoglasno zaključili da nam se ni najmanje ne sviđa. Učinili bi tu mnoge izmjene, no kako ni među nama nije postignut konsenzus oko ovog važnog pitanja, neka im ostane kak su si sami složili.

A sad pogledajmo repku Rusije u istoj formaciji: Na golu Nabokov, obrana – Brodski, Zamjatin, Babelj i Pasternak, srednji red – Tolstoj, Gogolj i Dostojevski, te u napadu – Bulgakov, Čehov i Puškin.

Zastrašujuće!

Sviđa nam se kaj su Dostoju stavili na mjesto centralnog veznog, ali mi bi ga svejedno gurnuli u špicu, i to uz Tolstoja i Bulgakova. Čehova bi premjestili na centralnog veznog, a Puškina odmah do njega – lijevo.

Ostale repke možete na miru proučiti na stranicama Penguina.

foto: Sarah Altendorf

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu