Page arrow

Pet dana knjiga na Gripama

Large  dsc5112
Nedjelja
07.05.2017.
Od 3. do 7. svibnja u Splitu se održao prvi Mediteranski festival knjiga
Predstavljene su knjige Gordane Crnković, Senka Karuze, Lade Vukić, Stanislave Nikolić Aras, Andreja Nikolaidisa, Dragana Markovine i brojnih drugih autora iz cijele regije.
In memoriam programi posvećeni su Predragu Matvejeviću i Ivi Brešanu.
U off programu održala se prva Petominutljetka, slam čitanje književnosti pod vodstvom Marija Glavaša, recital srpskog pjesnika Marka Tomaša, koncert benda Pomazguni!...
Svakog jutra odvijala se radionica crtanja stripa za djecu Gaturro. Naravno, za splitsku publiku se održavao i prodajni sajam. 

Organizatori su na kraju istaknuli: "Krenuli smo, godina je prva, praktično nulta. Imajmo u vidu i da je oko 90% izdavačke industrije smješteno u Zagrebu, odakle je stigla, zajedno s nakladnicima, 400 km dalje, na smotru i naklon, u Split. Utoliko je organizacija Festivala mnogostruko složenija nego li kada se priređuje u Zagrebu."
Prvo, nadamo se ne i zadnje izdanje Mediteranskog festivala knjiga organizirala je Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Grada Splita.

Više detalja o MFK-u može se pronaći na web stranici i Facebooku festivala.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu