Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poezija, dizajn, performans

Large orbita Foto: Orbita.lv / Facebook
Ponedjeljak
09.01.2017.
Latvijsko-ruski autorski kolektiv Orbita SKUD Ivan Goran Kovačić predstavljaju novu antologiju Sto najboljih pjesama svih vremena i naroda
Autorski kolektiv Orbita čine latvijski pjesnici ruskog jezičnog izraza, kao i čitav niz suradnika na planu vizualnih umjetnosti, performansa, glazbe i drugih disciplina. Jednom nogom čvrsto ukorijenjena u literaturu, Orbita je od samih početaka smjelo iskoračivala u smjeru presjeka svih umjetničkih polja i medija. Njihove aktivnosti čine istoimeni internetski portal i pjesnički almanah, knjige i publikacije (najčešće pomno grafički osmišljene), izložbe, multimedijalni hepeninzi i performansi, najrazličitije interdisciplinarne intervencije u javnom prostoru. Temelj svih njih prvenstveno je ipak pjesnička riječ. 
Knjiga Sto najboljih pjesama svih vremena i naroda, u prijevodu Ivane Peruško i Marka Pogačara, predstavlja pjesnike i performere Sergeja Timofejeva, Semjona Hanina, Artura Puntea i Vladimira Svjetlova kao ključne članove grupe Orbite. 
Drago nam je na popisu autora vidjeti i Sergeja Timofejeva koji je 2015. gostovao na Booksinoj Reviji malih književnosti: Baltik i predstavio svoju poeziju.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu