Page arrow

Queer Zagreb 2007.

Large 121
Subota
28.04.2007.

Kao što vam je već zasigurno poznato, u Zagrebu će se od 7. do 12. svibnja održati 5. Queer festival. Ovogodišnja tematska odrednica festivala je Balkan, što ga čini 'nastranim'.

Uz bogat program koji se i ove godine sastoji od glazbe, kazališta i filma mi vam izdvajamo ono što ulazi u sferu književnosti pa je stoga nama i najzanimljivije. Naime, za sam kraj festivala, na Tuškancu, H.C. Zabludovski alias Željko Zorica, javnost će suočiti sa svojim najnovijim otkrićem. Istraživanja H.C. Zabludovskog vežu se uz interpretacije života dvojice velikana hrvatske književnosti 20. stoljeća Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića kojima je na proplanku nad Tuškancem namijenio, kako nepopularno, spomen-obilježje.

Također, ako ste pratili naše obavijesti niste mogli ne primijetiti da su queerovci bili raspisali natječaj za pjesme s kojima ste si mogli kupiti ulaznicu za sudjelovanje u Večeri poezije i vina na kojoj ćete imati priliku uživo slušati legendarnog Milka Valenta.

Uz lijepa sjećanja na dobar provod i zanimljive 'pomaknute' kulturne sadržaje nadamo se da će nam nakon ovog Queer festivala ostati što i za čitati, s obzirom da su se queeraši do sad pokazali uspješni i kao izdavači.

Poqueerene priče, zbirka kratkih priča prikupljenih putem natječaja početkom 2004. godine okuplja 36 priča prema izboru Rujane Jeger, Borisa Dežulovića i Vladimira Arsenijevića, dok četiri ilustrirane Queer bajke prema izboru Nataše Govedić, Miljenka Jergovića i Anđe Marić pokušavaju otkloniti strahote od predrasuda, stereotipa i gluposti. Poqueerene priče kupite u Booksi, a bajke naručite putem maila, pr@queerzagreb.org.

O svemu više na QueerZagreb.org

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu