Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 19.12. - 25.12.2016

Large slika rasknjizje
Subota
17.12.2016.

Noviteti:

Proza: 

1.Tamna cesta, Ma Jian (AGM)
Roman Tamna cesta peto je djelo kojim bi AGM zaokružio stvaralaštvo kineskog književnika i disidenta Ma Jiana. Autor koji u svojim djelima tematizira traumatične i začuđujuće događaje iz kineske svakodnevice i prevladavajućih politika kineskog totalitarizma o kojima nije bilo uputno javno ni pričati.

2. Černobilska molitva (kronika budućnosti), Svetlana Aleksijević (Edicije Božičević) 
Životne priče nepoznatih protagonista, pripovjedača vlastite prošlosti, izmjenjuju se u nastojanju da se prenese mala povijest, osobne istine o jednom događaju i političkom sustavu, ali i konkretnom vremenu i životnom prostoru. 

3. Hah, Birgül Oğuz (Edicije Božičević)
Zbirka Hah okuplja osam priča, povezanih pripovjednom linijom koja omogućuje da ih se čita poput poglavlja romana. Napisana je nadahnutom pjesničkom prozom koja čitatelja poziva da ujedini raspršene fragmente i odgonetne radnju, dok ga iz stranice u stranicu pogađa snažnim, neobičnim, dojmljivim slikama. 

4. Rapsodija u crnom, Jidi Majie (Durieux)
Tekstovi Jidi Majie pomažu nam da zavirimo u dušu, postavimo pitanja o našim jezicima, našim bićima kao osobnostima i kao društvima. I mi gradimo naše veze, šaljemo naše riječi diljem svijeta i svemira. Svemir sluša. Želimo da naš svijet u narednim godinama bude bolji, a to nije moguće ako nismo povezani s našim korijenima. Mi učimo.

Poezija:

1. Nedolično i vrijedno spomena, Stanislava Aras (Durieux)
Stihovi Stanislave Aras i u prethodnoj su zbirci brujali, potmulo se bunili i mirisali na snažan nespokoj. Pjesme ove zbirke, bilo pejzažne, ljubavne ili domoljubne, bubre još jače od srdžbe, nemira i jakih senzacija, a to se ne odnosi samo na manifestni dio njihova jezika, nego i latentni.

Događanja:

U tjednu u znaku praznika i Booksa miruje, stoga klupski program počinjemo i završavamo u utorak. Stoga dođite u utorak 20. prosinca u 19 sati na tribinu Dinke Krehe Od riječi do riječi, na kojoj gostuje Boris Postnikov.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu