Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rasknjižje 24.10. - 30.10.2016.

Large slika rasknjizje
Nedjelja
23.10.2016.

Noviteti: 

Proza: 

1. Je suis Jednoruki, Maja Ručević (Algoritam)
Prvi roman Zagrepčanke s bogatom relacijom spram Sarajeva govori o životu umjetnika, profesionalca sa strašću amatera (drugačije je naravno nemoguće), sarajevskog klavijaturiste na magisteriju u Budimpešti koji, uslijed ishemijskog moždanog udara, ostaje paralizirane desne ruke i budućnosti. 

2. Vještica, Venko Andonovski (Algoritam)
Andonovski ne samo da želi opisati okruženje i život lika, nego i da shvati nepojmljivo. Naime, neshvatljivi masakr žena (pola milijuna žena) koje su bile optužene za vještičarenje i poslane na lomaču.

3. Fakiri, Antonin Varenne (Fraktura)
Fakiri je roman nevjerojatnog tempa i opijajuće atmosfere, a majstorstvo kojim je Antonin Varenne u njemu ocrtao dubinu i stranputice ljudske psihe zasluženo ga je lansiralo u sam vrh europskog kriminalističkog romana.

4. Sjena svijetla, Nir Baram (Fraktura)
Desetak mladih bez posla i perspektive demolira izložbu u British Museumu. No to nije običan čin vandalizma, već uvod u nevjerojatni plan aktivističke skupine predvođene karizmatičnim Julianom: svjetski štrajk 11. 11., milijarda štrajkaša.

5. Tunel na kraju svjetla, Franjo Janeš (Fraktura)
Kao i svaki dobar triler, Tunel na kraju svjetla čitatelja će suočiti sa zločinom, sumnjom i potragom, ali i – više nego bilo koja druga knjiga u posljednje vrijeme – bez uvijanja progovoriti o životu tinejdžera u današnjoj Hrvatskoj. Nerazumijevanje i nesnalaženje, propitivanje uzora i želja da budu prihvaćeni…

Događanja:

Na tribini Književnost, između: Vatroslav Miloš u utorak u 19 sati gostuje glazbeni kritičar, glazbenik i član uredništva Kulturpunkta.

U srijedu 26. listopada u 19 sati, u goste nam dolazi Mima Simić s putopisom SAD by Mima Simić, dok u četvrtak na red dolazi Škrabica i duet Kensington Lima.

Sudjelovanje u svim Booksinim programima je besplatno i slobodno bez prethodne najave. Informacije o Booksinim i ostalim književnim događanjima u gradu i šire možete pronaći ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu